1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji

Instagram’da son görülme özelliği nasıl kapatılır?


+ - 0

Bazı kişilerin gelir kaynağı, bazı kişilerin hayatını yaşadığı, bazı kişilerin ise yalnızca zaman geçirmek için kullandığı Instagram, en popüler uygulamalar arasında yer alıyor. Aynı zamanda yeni özellikleriyle de tartışılıyor.

Instagram’ın hem mevcut özellikleri hem de yeni özellikleri bazı kişiler tarafından beğenilirken bazı kişiler tarafından da gereksiz olarak görülmektedir. Bununla birlikte WhatsApp’ta da yer alan “son görülme” özelliğinin Instagram’a da gelmesiyle birlikte çoğu kullanıcının aklına “Instagram son görülme kapatma nasıl yapılır?” sorusu geliyor.

Instagram son görülme özelliği ne işe yarıyor?

Son görülme özelliği, en son çevrimiçi olduğunuzda ve şu anda Instagram’da aktif olup olmadığınızı doğrudan mesajlaştığınız kişilere gösteriyor. Instagram, uygulamayı en son ne zaman kontrol ettiğinizi hatırlar. Aynı zamanda bu özellik varsayılan olarak açıktır.

Ancak gerçek zamanlı olarak çevrimiçi olduğunuzu göstermek istemiyorsanız sizlere göstereceğimiz adımları takip ederek bu özelliği devre dışı bırakabilmeniz mümkündür.

Telefonda Instagram son görülme özelliği nasıl kapatılır?

  • Cihazınızda Instagram uygulamasını açın ve ana ekranın sağ alt köşesinde bulunan profil simgesine dokunun.
  • Daha sonra sağ üst köşedeki üç çizgili menüye dokunun.
  • Karşınıza çıkan seçeneklerden “Ayarlar” seçeneğini seçin.
  • Sonrasında “Gizlilik” seçeneğini tercih edin.
  • Karşınıza çıkan seçenekler arasından “Hareket Durumu“nu seçin.
  • Daha sonra “Hareket Durumunu Göster” seçeneğini devre dışı bırakın.
  • Bu işlemler sonucunda son görülme özelliğinizi kapatmış olacaksınız.

Bilgisayardan Instagram son görülme özelliği nasıl kapatılır?

  • Tarayıcıdan Instagram hesabınıza girişi yapın.
  • Profil fotoğrafınızın üstüne tıklayarak “Ayarlar” seçeneğine girin.
  • Daha sonra sağ köşede bulunan seçeneklerden “Gizlilik ve Güvenlik” seçeneğini seçin.
  • Hareket Durumu” altında yer alan “Hareket Durumunu Göster” kutucuğunun yanında bulunan işareti kaldırarak son görülme özelliğini kapatmış oluyorsunuz.

‘Son Görülme’ özelliğini kimler görüyor?

Son Görülme” özelliği, herkese açık değildir. Yalnızca Instagram’da takip ettiğiniz ve direkt mesaj gönderdiğiniz kişiler tarafından görüntülenmektedir. Eğer açık bir hesaba sahipseniz ve takip etmediğiniz kişi size direkt mesaj gönderirse son aktif olduğunuz zamanı göremiyor.

Eğer Instagram uygulamasını güncellemediyseniz, bu özelliği görebilmeniz mümkün değildir. Ancak güncel bir uygulama kullanıyorsanız, arkadaşlarınızın ve takip ettiğiniz kişilerin son görülme bilgilerini görebilirsiniz.

Yorum Yap